قادر آشنا در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج، با انتقاد از عدم پیگیری مردم نسبت به مطالبات فرهنگی خود اظهار داشت: چنانچه بخش های خدماتی نظیر آب، برق یا گاز در یک منطقه قطع یا با مشکل مواجه شود مردم به سرعت درصدد پیگیری رفع و مطالبه نیازهای خود از مسئولان بر می آیند اما در حوزه های فرهنگی این گونه تحرکات کمتر به چشم می خورد.
وی با طرح این پرسش که "هم اکنون مطالبات مردم چه مقدار فرهنگی است؟" اضافه کرد: مسئولان نسبت به بخشهای مورد توجه مردم رسیدگی بیشتری مبذول می دارند، از این رو اگر جامعه جهت دریافت حقوق فرهنگی خود، انتظارات و توقعاتشان را به گوش مسئولان رسانده و این حوزه را جدی تر بگیرند به طور قطع رسیدگی بیشتری به این بخش ها صورت خواهد گرفت و بودجه مناسب تری به فرهنگ تعلق می گیرد.
آشنا در این گفتگو خواستار اصلاح نگرش مردم نسبت به فعالیتهای فرهنگی شد و افزود: فرهنگ و فعالیتهای مرتبط با آن باید مبنا و اساس حرکت جامعه قرار گیرد و تا زمانی که با تمام وجود به این دیدگاه نرسیم تحول چشمگیری را شاهد نخواهیم بود.
"بودجه، نیروی انسانی و زیرساخت" سه مانع بزرگ فرهنگی
مدیر کل فرهنگ و ارشاد البرز با بیان این مطلب، بزرگترین موانع فرهنگی استان البرز را کمبود نیروی انسانی، عدم وجود زیرساختهای مناسب و تخصیص بودجه ناکافی به این حوزه ذکر کرد و افزود: فعالیتهای فرهنگی باید در اماکن متناسب با هر فصل از این فعالیتها صورت گیرد که از این جمله وجود سالن های مناسب برای اجرای برنامه های مختلف است.
وی اضافه کرد: هم اکنون از یک سالن سخنرانی برای تمامی برنامه های فرهنگی و هنری نظیر برگزاری همایش، تئاتر، کنسرت و سایر رشته های هنری بهره برداری می کنیم که این برای وجهه فرهنگی استان بسیار نامناسب است.
آشنا تاکید کرد: باید به سمت ساخت مجتمع های چند منظوره فرهنگی حرکت کنیم.
به ازای یک میلیارد هزینه، 40 میلیارد کار فرهنگی باید انجام گیرد
وی دلیل ناکامی در این عرصه را عدم تخصیص بودجه کافی به فرهنگ دانست و یاد آور شد: متاسفانه در سالهای گذشته کمترین بودجه ها به حوزه فرهنگ تعلق می گرفت که با همت دولت نهم و دهم این مهم تا حدودی اصلاح شد لیکن هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله بسیاری داریم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز خاطرنشان کرد: به اعتقاد من نسبت به هر یک میلیارد هزینه باید 40 میلیارد کار فرهنگی در کشور انجام گیرد تا بتوانیم انسان هایی با اخلاق، دین دار و متعهد تحویل جامعه دهیم.
آشنا همچنین توجه به کادرسازی برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز دستگاه های فرهنگی را بسیار مهم و ضروری خواند و با تاکید بر اینکه نیروهای کارشناس نسبت به مجموع نیروهای انسانی یک دستگاه باید از نسبت سه به چهار برخوردار باشد، ادامه داد: هم اکنون در استان البرز با کمبودها و مشکلات متعددی در این بخش مواجهیم که باید برای حل این معضل برنامه ریزی های موثر در سطح کلان و کشوری انجام گیرد.
نظر شما